Verdens største budfirma UPS

UPS er en bedrift vi alle kjenner til, vi har sett den klassiske logoen på film eller sett de kule lastebilene. Mange av oss har også kanskje sett UPS logoen på Gardermoen. UPS ble stiftet i 1907 av Jim Casey under navnet American Messenger Company. Senere byttet han navnet til UPS – United Parcel Service. Når Jim startet UPS var han raskere, billigere og hadde bedre kvalitet en sine konkurrenter på å levere små lapper, brev, beskjeder osv i byen Seattle hvor det hele startet.

I løpet av som årene gikk ansatte han flere og flere personer som leverte den samme gode tjenesten som han selv gjorde. I 1916 starten han frakt av pakker og brev med bil. Da han gikk til innkjøp av flere modeller T-Ford. I 1919 åpnet han for sine tjenester utenfor Seattle i byen Oakland i California. I 1925 startet de med bagasje bånd for handtering av pakker da de hadde åpnet opp i flere byer. I 1929 kjøpte de også inn fly til frakt av pakker over større avstander. Samme år åpnet de også opp i New York, samtidig som de åpnet opp i New York flyttet UPS hovedkvarteret sitt hit.

Som årene gikk åpnet UPS opp virksomhet i stadig flere byer over hele USA. I 1975 åpnet UPS opp for første gang utenfor USA i byen Toronto I Canada. Neste år åpnet de også opp i Tyskland hvor de fikk et utrolig pang start, selv med hard konkurranse fra blant annet DHL. I 1989 kjøpte de opp britiske firmaet IML, så over natten hadde de mulighet til å levere til de britiske øyer, samme år dekket de Midtøsten og Afrika.

I 1985 hadde UPS lansert noe som kaltes neste dag levering. Dette var en revolusjon innen bransjen at du kunne poste i dag også kunne du få pakken din levert neste dag fra hvilken som helst stat I USA til hvilken som helst Stat.

I dag har UPS vokst seg til å kunne levere i over 200 land verden over. De handterer 20 millioner pakker hver eneste dag. For å nevne litt om størrelsen på bedriften i dag så har de 247 egne fly som kun flyr post, 119 000 lastebiler, motorsykler, biler osv. Omsetningen til UPS var 54 Milliarder dollar i 2017. Dette gjør UPS til det største budbil firmaet i verden. Men dette stopper de fortsatt ikke. De ser stadig etter ting de kan gjøre for å forbedre seg ovenfor kundene. Levere raskere og billigere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *